Hario Sommelier Zobrazit větší

Hario Sommelier

HAS1213_VACP

Nový produkt

Hario Sommelier je nejnovější typ vacuum potu. Spojuje laboratorní technologii a smyslnost servírování vína.

Více informací

4 546 Kč s DPH

Více informací

Hario Sommelier v sobě snoubí vše, co z přípravy kávy dělá nezapomenutelný zážitek. Laboratorní vzhled, vědecký přístup, ale zároveň krásu a smyslnost.
Sommelier je nejnovější řada vacuum potu od této japonské společnosti. Technologie zůstává stejná, provedení je však jiné. Hario se nechalo inspirovat servírováním vína a spodní nádobu "sifonu" tak tvoří dekantér, díky kterému si můžete aroma kávy naprosto v jiném rozměru. Dekantér je navíc přizpůsoben tvarově tak, aby se jemné částečky ("fines") z extrakce nedostaly do vašeho šálku kávy. Výsledkem je tak krásný zážitek, elegantní vzhled a dokonalý šálek kávy.

Hario Sommelier je dodáván v jedné velikosti 600ml - cca 5 šálků. Součástí balení je také 1x kovový (nerezový) filtr, 1x bavlněný filtr, 1x kahan na tech. líh (líh není součástí balení) a odměrku/míchátko na kávu.  Díky dvěma typům filtrů si tak můžete užít různorodost přípravy, kdy kovový filtr nabízí bohatší extrakci na oleje a jemné částečky, bavlněný zase naopak.

Příprava kávy ve vacuum potu není až tak složitá, jak by se mohlo na první pohled zdát.

  1. Do spodní nádoby nalijeme horkou vodu a upevníme vrchní část s připevněným filtrem.
  2. Pod spodní nádobu umístíme zapálený kahan a necháme vodu převřít nahoru.
  3. Zmírníme plamen a do vody vsypeme kávu, promícháme a necháme cca 1-2 minuty luhovat.
  4. Po skončení extrakce odstraníme zdroj tepla a ve spodní nádobě začne vznikat podtlak, který následně přefiltruje kávu z horní nádoby do spodní.
  5. Poté pouze odejmeme horní část s kávovou sedlinou a můžeme v dekantéru servírovat.