Nové India Mysore Plantation A 50gr. Zobrazit větší

India Mysore Plantation A 500gr.

India Mysore

Farma: Mysore
Odrůda: S.795/Kent/Catimor
Zpracování: Washed
Nadmořská výška: 1000-1200 m. n. m.
Region/Oblast: Mysore Plantation A

Kulaté tělo, mléčná čokoláda, lehce pikantní charakter a mírný závěr ovocných tónů.

Preferovaná příprava- Espresso 

Více informací

514,00 Kč s DPH

Parametry

Záruka 3

Více informací

Mysore Plantation A

Oblast Mysore, také známá jako Karnataka, je jednou z hlavních indických oblastí kávy. Stát produkuje více než polovinu objemu národní kávy. Většinu z toho produkují drobní zemědělci. Druhá část je vyráběna velkými pozemky.



Karnataka má tři geograficky odlišné zóny:

1, pobřežní oblasti Karavali

2, oblasti Malenadu s pohořím západní Ghats. Najdete zde většinu velkých kávových plantáží.

3, oblast Bayaluseeme

Kávové zrna pro tuto šarži byly vybrány z různých plantáží, založené na velikosti a kvalitě. Mysore Plantation má mírně kyselý charakter se středním tělem a výrazným charakterem čokolády.


 
Kávovníky začínají kvést v březnu/dubnu na začátku hlavního období dešťů. Sklizeň se obvykle koná od listopadu do února pro Arabiku a od ledna do března pro robustu. Sklizeň se provádí ručně. Většina indické kávy je pěstována ve stínu.

 

Systém klasifikace

Indická káva je klasifikována podle konkrétního a poněkud složitého systému třídění, s rozdělením na region. Rozdělení je založeno na velikosti zrna a počtu vad – tedy A, AB, B, C a PB.