Colombia Supremo Lucero 1000gr. Zobrazit větší

Colombia Supremo Lucero 1000gr.

Farma: Sdružení farmářů La Celia, Risaralda
Mix odrůd: Castillo
Zpracování: Washed
Nadmořská výška: 1400  m.n.m.
Region/Oblast: Western Andes

Mléčné tělo s vůní koření. Šťavnatá intenzita. V chuti černý čaj, aroma sušených fíků a švestek, dochuť citrusů.

Příprava: filtr / espresso

Více informací

821,00 Kč s DPH

Více informací

Supremo Lucero má zrna o velikosti 17/18. Sběr má na starosti přibližně 200 drobných výrobců v regionu La Celia v oddělení Risaralda. Káva se zde pěstuje ve výšce 1350 metrů nad mořem, kde je průměrná celoroční teplota 23 ° C.

Hlavní sklizeň probíhá v druhém semestru, tedy od října do listopadu. Mitaka nebo-li sekundární sklizeň se shromažďuje v prvním semestru, od března do dubna. Zemědělci v této oblasti obvykle vlastní zemědělskou farmu o rozloze 2,5 až 6 hektarů, kde převážně pěstují odrůdu Castillo. Výrobci zpracovávají své vlastní třešně a pergamíno se suší na terasech nebo sušičkách, v závislosti na povětrnostních podmínkách.

Trilladora Santa Teresita

Trilladora Santa Teresita je jedním z mnoha suchých mlýnů v oblasti Pereira. Výrobci kávy mohou prodávat své plody některému z četných družstev nebo vývozců. Serena a skladiště Santa Teresita se nachází v Pereira, přímo v srdci kolumbijské Eje Cafetero. Starají se o frézování, třídění, uvádění na trh a exportování kávy drobného majitele.

Kolumbie

Kolumbijská káva se řadí mezi nejlepší na světě, vyrábí se a exportuje od počátku 19.století.  
Mezi mikroregiony existuje bohatá paleta chuťových profilů.

V tomto nádherném původu je možné udělat pár rozdílných chutí:

Na severu rostou kávové rostliny v nižších nadmořských výškách a při vyšších teplotách. Oblast produkuje hlubší, zemitější chuť, středně ovocitou, více těl a ořechovo/čokoládové tóny (Magdalena, Santander, Norte de Santander).

Káva z jižních oblastí (Cauca, Nariño, Huila a Tolima del Sur) jsou chváleny za jejich jemnou chuť s citronovými a sladkými tóny, které jsou podpořeny středním tělem a zvýšenou ovocitost.

Centrální region (Caldas, Quindío, Risaralda, Valle del Norte, Antioquia, Cundinamarca a Tolima del Norte) je poměrně vyvážený, s ovocnými a bylinnými tóny.

Zvláštní klimatický systém a vhodné oblasti pro pěstování kávy činí z Kolumbie druhou největší zemi produkující Arabiku na světě. Producenti mohou sklízet po celý rok.

Díky tomu je k dispozici čerstvá kolumbijská káva po celý rok.