Rwanda Macuba 300gr. Zobrazit větší

Gill´s Coffee Rwanda Macuba 300gr.

Farma: Macuba
Zpracování: Washed
Odrůda: Bourbon
Nadmořská výška: 1670 m. n. m.
Region/Oblast: Macuba sector, Vugangoma cell, Bizi village, Nyamasheke District – Western Province

Káva se silným ovocným tělem, v chuti černý čaj s dochutí bílých broskví a hroznů.

Preferovaná příprava: Espresso

Více informací

471,00 Kč s DPH

Parametry

Záruka 3

Více informací

Stanici Macuba naleznete v jižní části Rwandy, u hranic s republikou Burundi v regionu Nyamasheke, který je známý vysokým potenciálem pro pěstování velmi kvalitní kávy. Káva je tu pěstována ve vysokých nadmořských výškách na organicky kvalitní půdě s vysokým podílem písku a vyšší kyselostí.




V oblasti je také dostatek sezónních srážek a tak má výběrová káva vynikající kvalitu. Stanice Macuba má pak ještě svůj vlastní režim třídění kvality kávy z okolních farem, aby dosáhla co možná nejlepších výsledků bez vizuálních a chuťových defektů.

Tento lot je složen z odrůdy Bourbon a je zpracovaný klasickou promytou metodou. Zralé třešně jsou po protřídění z povrchu vyloupány a ve fermentačních tancích se fermentují přibližně 12 hodin, než je možné je zcela zbavit dužniny.

Po promytí následuje třídění dle velikosti a váhy do 4 různých kategorií. V naší nabídce je káva pouze té nejtěžší kategorie a nejvyšší kvality. Následně je káva po zatřídění máčena cca 24 hodin než se přistupuje k rovnoměrnému sušení. Káva je na 12% vlhkosti usušena zhruba po 14-ti dnech.