Kenya Zahabu AB+ 500gr. Zobrazit větší

Kenya Zahabu AB+ 500gr.

Farma: Mix farem
Zpracování: Washed
Odrůda: Mix odrůd SL28/SL34/Ruiru/Batian
Nadmořská výška: 1600 m. n. m.
Region/Oblast: Kiambu/Kirinyaga

Výrazně ovocitá káva s plným a sladkým tělem. V chuti je cítit tmavá čokoláda snoubící se s jemnou aciditou rybízu. Příjemná a dlouho trvající dochuť. 

Preferovaná příprava: Filtr/Espresso

Více informací

642,00 Kč s DPH

Parametry

Záruka 3

Více informací

Kenya je obecně známá pro své velmi ovocné a acidní kávy, které jsou výrazné jak v chuti, tak v aromatu. Typické jsou především chutě bobulovitého ovoce a citrusů, kávy jsou téměř vždy šťavnaté a plné s výrazným tělem. 


Počátky produkce kávy v Keni sahají ke konci devatenáctého století, prý francouzští misionáři přivezli první semínka kávy. Kvalitní půda a podnebí nevedlo k ničemu jinému, než aby se keňská káva stala velmi žádanou a kvalitní, jak ji známe dnes.

Převážná většina káv v této zemi je zpracovávána promytou metodou kvůli exportu a jen málo káv je zpracováno metodou naturální, která slouží spíše pro místní spotřebu. Typické odrůdy jsou SL28, SL34, K7 a Ruiru, které se pěstují v hlavních regionech jako jsou Marsabit, Meru, Krinyaga, Nyeri, Nakuru, Aberdare, Embu, Murunga, Machakos, Taita Taveta, Kisii, Trans-Nzoia, Bungoma.

Velikost zrna se v Keni označuje písemným označením - například AA znamená největší a také nejkomplexnější kávu. Dále jsou kávy označováný AA+, AB, AB+, atd.