Nicaragua Misael Sauceda 100gr. Zobrazit větší

Nicaragua Misael Sauceda 100gr.

Farma: Misael Sauceda
Zpracování: Natural – microlot
Odrůda: Catuai
Nadmořská výška: 1400 m. n. m.
Region/Oblast: Dipilto

Velmi jemně ovocitá káva s plným a sladkým tělem. V chuti cítíte sladké karamelové švestky a lékořici. 

Preferovaná příprava: Filtr/Espresso

Více informací

120,00 Kč s DPH

Parametry

Záruka 3

Více informací

Historie této farmy je podobná jako u ostatních farem, Misael Sauceda Olivera společně s jeho bratry zdědili půdu po svém otci a Misael odkoupil pozemky a stal se tak jediným vlastníkem. Káva Misael Sauceda se opakovaně umístila v mezinárodním výběru Cup of Excellence. Díky financím, které získal za tyto úspěchy, se mu podařilo výrazně zlepšit svoji první farmu – La Divina Providencia a koupit novou farmu Santa Maria de Guadalupe.



Misael pěstuje na svých farmách odrůdy Caturra, Catuai, Maragogype a Maracaturra. Kávovníky rostou ve stínu místních stromů. Farma leží v nadmořské výšce kolem 1400 m.n.m. v regionu Dipilto, kde se průměrná teplota ppohybuje mezi 18 a 26° C.  Takové prostředí je naprosto ideální pro pěstování delikátní a jemné kávy s květinovými tóny, vyšší sladkostí a bohatým tělem. Označení SHG ( strictly high grown) dokládá, že kávovníky jsou pěstovány ve velmi vysokých nadmořských výškách, kde třešně dozrávají pomaleji, jsou tvrdší, resp. hustější. Označení EP ( European Preparation) je standard pro třídění zeleného zrna před vývozem.